Näillä 7 luonnollisella keinolla puhdistat kehosi

Närästyksen

Näillä 7 luonnollisella keinolla puhdistat kehosi. Olen saanut paljon kyselyitä kehon puhdistukseen liittyen. Aihe on mielestäni aina ajankohtainen, mutta ehkä jotkut ovat löytäneet sen äärelle vasta nyt esimerkiksi k-piikistä aiheutuvien haittojen takia. Mutta kukaanhan ei voi täysin sanoa millä k-piikin haittavaikutuksia voi kehosta poistaa tai voiko niitä poistaa ollenkaan, mutta uskon että kehon puhdistaminen on aina postiiivinen asia ja vaikuttaa kehoon ja mielialaan positiivisesti.

Aiheesta lisää >> Miksi puhtaaseen veteen kannattaa erityisesti panostaa?

Puhdista kehoasi säännöllisesti ja määrietoisesti

Kehoa kannattaa puhdistaa säännöllisesti ja jo pienet toimenpiteet voivat auttaa. Jo pieni ruokavalion fiksaus voi toimia puhdistavana tulehduksesta tai stressitilasta kärsivälle keholle. Toksiineja eli kehon happamuutta ja tulehdusta lisääviä aineita ovat maitotaloustuotteet, gluteeni, tupakka, alkoholi ja erilaiset lisä-, säilöntä-, väri ja muut kemikaalit. Näitä kannattaa karsia elämästä ja vastaavasti taas lisätä emäksisyyttä aikaansaavia ruoka-aineita.

Emäksisyyttä aikaansaavia hedelmiä ovat muun muassa:
omenat, aprikoosit, avokadot, banaanit, verkkomelonit, marjat, sitrushedelmät, taatelit, viikunat, melonit, papaijat, passionhedelmät, persikat, päärynät, ananakset, granaattiomenat.

Emäksisyyttä aikaansaavia vihanneksia ovat muun muassa: parsa, artisokat, bambuversot, punajuuret, paprika, ruusukaali, porkkana, kukkakaali, selleri, lehtijuurikas, vihreät lehtikaalit, maissi, kurkku, voikukka, munakoiso, valkosipuli, lehtikaali, kyssäkaali

Click here to subscribe
Stressi minimiin ja suosi luomua

Stressi on myös yksi toksiini eli myrkky kehollesi. Stressi kannattaakin pyrkiä minimoimaan ja pyrkiä harjoittamaan päivittäin erilaisia rentoutusharjoituksia kuten syvään hengitystä sekä metsässä ulkoilua. Ruokavalion suhteen kannattaa tietysti suosia mahdollisuuksien mukaan luomulaatuisia raaka-aineita.

C-vitamiini

C-vitamiinia ja muita terveydelle tärkeitä aineita saat paljon tietysti marjoista ja parhaimpia lähteitä ovatkin tyrni, mustikka ja mustaherukka. Lisäksi hedelmät sisältävät paljon erilaisia C-vitamiineja sekä muita hyviä yhdisteitä kuten polyfenoleita. Parhaimpia lähteitä ovat esimerkiksi sitruuna sekä appelsiini. Jos sinulla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta syödä tuoreita marjoja tai hedelmiä, niin esimerkiksi marjoista on olemassa erilaisia kylmäpuristettuja jauheita, joita voi ottaa kätevästi esimerkiksi matkalle mukaan. C-vitamiinia löytyy myös lisaravinteena sekä tablettina että jauheena.

Näillä 7 luonnollisella keinolla puhdistat kehosi

C-vitamiinin alkuperä kannattaa (niin kuin muissakin lisäravinteissa) tutkia aina tarkoin. On olemassa monenlaisia vitamiinilisiä ja osa lisistä on täysin synteettisesti valmistettu. C-vitamiinistakin löytyy niin synteettistä kuin luonnollisempaakin lisäravinnetta. Ongelma synteettisissä valmisteissa on se, että keho ei välttämättä osaa tai pysty ottamaan niitä kunnolla käyttöönsä. Itse käytän C-vitamiininani luonnollista C-vitamiinijauhetta. Acerola-jauhe on luonnon omaa C-vitamiinia. Acerola-jauhe on kirsikkaa muistuttava trooppinen hedelmä ja se kasvaa Keski- ja Etelä-Amerikassa. Amalaki eli amlamarja on myös hyvin C-vitamiinipitoinen antioksidantti. Kolmas vaihtoehto on valita C-vitamiini, joka sisältää liposomaalista C-vitamiinia. Kun tuote on liposomaalisessa muodossa, imeytyy se merkittävästi paremmin kehon soluihin.

Ihmiskeho ei pysty tuottamaan itse C-vitamiinia vaan sitä on saatava joka päivä ravinnon kautta. C-vitamiini tehostaakin muun muassa raudan imeytymistä sekä kollageenin tuotantoa ja stimuloi hormonitoimintaa. C-vitamiini tukee kokonaisvaltaista terveyttämme.

C-vitamiini auttaa muun muassa:

  • Immuunijärjestelmää pysymään normaalina
  • Edistää normaalia kollageenin muodostumista
  • Edistää hermoston normaalia toimintaa
  • Suojaa soluja hapettumisstressiltä
  • Auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
  • Auttaa poistamaan toksiineja kehosta

Saattaisit pitää myös tästä >> Miksi puhtaaseen veteen kannattaa erityisesti panostaa?

Click here to subscribe

Silica geeli (piihappogeeli)

Silica geeli on monikäyttöinen tuote, mutta se soveltuu oikein hyvin kehon hellävaraiseen puhdistukseen. Elintarvikelaatuinen piimaa soveltuu kehon puhdistukseen raskasmetalleista, parasiiteista ja haitallisista mikrobeista. Se myös sisältää keholle tarpeellista piitä. Pii on tärkeä luuaineksen ainesosa. Silica sitoo kehosta hyvin esimerkiksi alumiinia. Pii on limakalvojen, sidekudosten, hiusten, ihon ja kynsien rakennusaine

Kolloidinen piihappo imeytyy hyvin ja käyttäytyy elimistössä samoin kuin ravinnossa luonnostaan esiintyvä pii. Karmelloosi puolestaan on männystä saatava kuitumainen aine, joka muodostaa joustavan orgaanisen kalvon antaen maha-suolikanavan limakalvoille aikaa rauhassa vahvistua ja uudistua.

Piitä on luonnossa happeen sitoutuneena kahteen eri tehoaineeseen, mikroskooppisen pieniin piitä sisältäviin kvartsikristalli- ja karmelloosihiukkasiin eli kolloideihin, jotka juuri parhaiten muodostavat sen tarvittavan suojakerroksen, joka auttaa suojaamaan ärtynyttä ruoansulatuskanavan limakalvoa.

Näillä 7 luonnollisella keinolla puhdistat kehosi

Savi

Savi sisältää  hyvin paljon erilaisia mineraaleja sekä hivenaineita ja sillä on monia hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia. Tunnetuimmat puhdistavat savilajit ovat Bentoniitti- ja montmorilloniittisavi. Savi on negatiivisesti varautunutta ja sillä on kyky vetää puoleensa esimerkiksi raskasmetalleja. Negatiivisen varaksen ansiosta se vetää tehokkaasti puoleensa kaikenlaisia positiivisen varauksen omaavia haitallisia toksiineja ja mikrobeja. Savea voidaan myös käyttää ihonpuhdistukseen sekä esimerkiksi hiusten ja päänahan tehopuhdistukseen. Voit sekoittaa savea noin 1 rkl shamppoo tippaan ja pestä sillä hiuksesi. Itselläni ei ole vielä kokemusta saven sisäisestä käytöstä mutta voisin nyt aktivoitua ja ottaa saven kokeiluun 🙂

Näillä 7 luonnollisella keinolla puhdistat kehosi

Spirulina ja Chorella

Soveltuvat oikein hyvin kehon luonnolliseen puhdistukseen.

Click here to subscribe

Psylliumkuitu

Psylliumjauhe on helppo ja oivallinen parantamaan ja tehostamaan vatsan toimintaa. Psyllium on ratamokasvista saatava kuivattu siemenen kuori, jota voi käyttää kuitulisänä. Psyllium kuuluu vesiliukoisiin kuituihin, sillä veteen sekoitettuna siitä tulee geeliä. Psylliumissa on noin 87,8g kuitua per 100g eli aika huimasti! Psylliumia käytetään myös gluteenittomasssa leivonnassa tuomaan sitkoa leivonnaisiin. Psyllium sitoo itseensä vettä ja se tulisi aina nauttia veteen liotettuna. Liotusaika on vähintään 10 minuuttia ja mielummin enemmän, että seos ehtii muuttumaan kunnolla geelimäiseksi. Suolisto kaipaa kuituja ja kuidut auttavat myös suolistoa puhdistautumaan.

Aktiivihiili

Aktiivihiili on ikivanha tuote ja sitä on käytetty puhdistamaan, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Aktiivihiili on ollut käytössä tuhansia vuosia ayurvedisessa, kiinalaisessa ja länsimaisessa lääketieteessä esimerkiksi raskasmetalleja ja myrkkyjä kelatoivana aineena. Aktiivihiili imee elimistöstä epätoivottuja aineita pois kuten rasvaliukoisia toksiineja ja suoliston kaasunmuodostusta aiheuttavia yhdisteitä. Aktiivihiiltä saa niin kapselimuodossa kuin jauheenakin. Huomioithan, että paaston aikana on hyvä nauttia aktiivihiili jauhemaisessa muodossa. Voit myös avata kapselin ja sekoittaa sisällön veteen.

Muistan kun olen syönyt lapsuudessani hiiltä ja suuni on ollut ihan musta. Muistan kärsineeni usein vatsavaivoista ja niihin sain sitten hiiltä. Aktiivihiiltä kannattaakin pitää lääkekaapissa varsinkin lapsiperheissä, sillä sitä voi antaa lapselle, jos hän on syönyt jotain mitä ei saa syödä. Muistathan, että aktiivihiili sitoo itseensä myös hyviä rasvoja, joten älä nauti sitä samanaikaisesti rasvahappolisän kanssa

Muista myös Laadukas maitohappolisä!

Kaikki lähtee suolistosta, joten puhdistuksen aikana suolistoa kannattaa tukea laadukkaalla maitohappolisällä.

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni